Nyheter

Precision med grön laserteknik från FLEX

FLEX utökar sitt lasersortiment med två korslasrar, ALC 2/1-G och ALC 3/1-G, samt en avståndsmätare, ADM 60 Li. G i benämningen står för grönt. Den gröna linjen är betydligt tydligare och är dessutom lätt synlig även under dåliga ljusförhållanden. 

ALC 2/1-G självnivellerande korslaser med individuell strömbrytare för horisontell och vertikal grön laserlinje, som även kan användas separat inom ett fält upp till 20 meter. Den tvålinjerade korslasern visar tydligt laserlinjer på inriktningspunkter inomhus för att göra detaljerade arbetsprojekt ännu mer exakta.

ALC 3/1-G självnivellerande korslaser bestämmer med punktnoggrannhet. Lasern visar en horisontell och två vertikala laserlinjer på en 90 ° vinkel, plus lod som kan användas individuellt. Det extra lodet genererar en vertikal punktformad laserstråle för precisionsarbete på väggar och tak.

Specialbelagda antireflektorglas
Korslasrarna har specialbelagda antireflektorglas vilket ger ren och tydlig exakthet i laserlinjerna. Optisk varningssignal när självnivelleringen sätts ur funktion, självnivelleringen kan stängas av. En högkvalitativ dubbelkomponentkåpa som skyddar mot skador vilket gör det perfekt för daglig användning på byggarbetsplatsen.

Integrerat Li-polymer uppladdningsbart batteri, vilket minskar tröttsamt bärande och byte av batterier. Batterierna laddas enkelt och snabbt med USB-kontakt.

Innovativ laseravståndsmätare
ADM 60 Li behåller den röda laserlinjen men har en ny, större skärm och även den ett inbyggt Li-ion uppladdningsbart batteri. Avståndsmätarens motorhus är damm och vattenskyddat och med toppmodern laserteknik mäter avståndsmätaren inte bara avstånd mellan två punkter, utan även yt och volymberäkning. Yrkesutövaren får snabbt besked, mättiden har förbättrats, på mätvärdet på arbetsplatsen och kan exempelvis beräkna exakt material och den personal som krävs. ADM 60 Li är lätt och flexibel att använda tack vare sina kompakta dimensioner på 122 x 56 x 28 mm och en låg vikt på enast 130 gram. Användaren kan välja mellan fyra mätnivåer: stift, bak, fram och stativ. Andra fördelar är en upplyst display, möjligheten att byta mellan mätenheter i mm/m och tum/fot.