Nyheter

Spaden i jorden för Kämpetorpshallarna

Idag tog idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) första spadtaget för en dubbel idrottshall och en 11-spelsplan i Kämpetorp, Älvsjö. Inom de närmsta åren beräknas området växa med 1700 bostäder samt få en utbyggnation av Kämpetorpsskolan.

– I stadsutvecklingsområden ska idrotten finnas med redan från början. Jag är därför extra glad över att vi nu har tagit spadtaget för en dubbel idrottshall, och en 11-spelsplan, som både skolans elever och föreningslivet kommer kunna använda, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Investeringen motsvarar 170 mnkr och pengarna hämtas från den extra idrottsmiljard som majoriteten anslog för åren 2015-2019. Projektet beräknas vara klart hösten 2019.

– Vi ser nu att vår politik för fler idrottshallar ger effekt. Det är tack vare den extra idrottsmiljard som vi lovade i förra valet, och som ska möjliggöra att fler barn kan idrotta, säger Emilia Bjuggren.

Foto: Stockholms stad