Nyheter

Gedigna och väl genomtänkta kedjehus i Vega

Kärnhem är inne på sjätte etappen i sitt grupphusområde Vega i Huddinge. Gediget hantverk och väl planerade bostäder utmärker projektet som ligger naturnära och är vackert inbäddat i lummig grönska.

Brf Skogsparken består av 18 kedjehus om 104 kvadratmeter. Bostäderna är välplanerade med två fulla våningar som bjuder på härligt ljusinsläpp och 2,50 meter i takhöjd. Alla sovrum samt ett allrum med utgång till terrassen ligger på övervåningen. Under själva terrassen ligger en praktisk carport som binder samman kedjehusen. Från köket finns en utgång till trädäcket som utgör uteplatsen mot baksidan. Varje trädgård är individuell med skräddarsydda uteplatser beroende på hur husen är placerade. Uteplatserna är försedda med pergola och planteringslådor som gör dem ombonade och mysiga.

– Naturen i Vega är speciell med berg, skog och naturmark vilket vi har velat ta tillvara. Vi har anpassat husen i samklang med naturen och sett till att terrasserna ligger i bästa solläge, förklarar Anna-Maria Lingmerth, marknadschef på Kärnhem.

En sund och attraktiv miljö

Alla hus i Brf Skogsparken är skapade av Södergruppen arkitekter som samarbetat med Kärnhem under de 15 åren som bostadsföretaget har funnits.

– Vi är väl samkörda, förstår varandra bra och har samma vision i projekten vilket givetvis är oerhört viktigt.

Att bygga praktiskt och hållbart med hänsyn till människa och miljö är en självklarhet för Kärnhem där man alltid tänker långsiktigt med kunden i fokus.

– Det är en stor investering att köpa bostad. Allt som vi bygger ska därför vara attraktivt, av god kvalité och prisvärt. Vi skalar bort det som inte kommer kunden till nytta och satsar på kvalitativa mervärden som utmärker våra projekt och tilltalar kunderna, fortsätter Anna-Maria Lingmerth.

Minst lika viktigt menar hon att det är att området i sig är inbjudande snyggt och prydligt och därför har man även lagt sig vinn om utomhusmiljön där det finns gemensamma grönområden samt lekplats.

– Det ska finnas ställen att vistas på gemensamt vilket skapar sammanhållning och trygghet i ett område.

Ett gediget och väl genomtänkt projekt

Husen beräknas vara klara i tid och inflyttning sker i slutet av juni i år. En av dem som verkligen ser fram emot att få flytta in i sin nya bostad är Jean-Pierre Thudin på Tyresöbyggarna som varit med att bygga Brf Skogsparken.

– Det här är ett bra och väl genomtänkt projekt. Kärnhem är en ansvarsfull beställare som inte bara bygger bra bostäder utan även fina områden. Terrassen och trädäcket är exempel på mervärden som jag som köpare verkligen uppskattar. Carporten är ytterligare ett plus som förenklar vardagen.

Jean-Pierre Thudin konstaterar att projektet gått bra ekonomiskt och att man tillsammans med beställaren byggt många hus efter just den här modellen vilket gör att alla inblandade kan produkten väl.

Ett område i förändring

– Vega är ett växande område och inne i en spännande utvecklingsfas. Kommunikationerna förbättras och allt eftersom fler flyttar hit utökas utbudet av butiker och service. Man bygger även ett nytt centrum på gångavstånd från Kärnhems grupphusområde, avslutar Jean-Pierre Thudin.

FAKTA I KORTHET:
Nybyggnad av radhus/kedejhus i Vega, etapp 6
Tidplan: maj 2017–maj 2018
Byggherre: Brf Skogsparken och Kärnhem
Generalentreprenör: Tyresöbyggarna AB
Arkitekt: Måns Rydberg arkitektur AB
Kostnad: ca 30-50 Mkr