Nyheter

Solbacka, Norrtälje växer med 36 lägenheter från BoKlok

På Solbacka i Norrtälje ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2018. 

– Det känns roligt att vara med och utveckla Solbacka i Norrtälje. Området ligger väldigt nära Norrtälje centrum och på pendlingsavstånd från både Stockholm & Uppsala, samtidigt som Roslagen med sin härliga natur är nära. Perfekt för både jobb och fritid, säger Linda Karlsson, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheter kommer att ha fransk balkong, balkong eller egen altan. De byggs som bostadsrätter och priset för en tvårumslägenhet kommer att vara från 1 410 000 kr, med en månadsavgift på ca. 3200 kr.

– På BoKlok bygger vi bara hus i trä och vi bygger dem inomhus, i vår fabrik i Gullringen i Småland. Genom smarta metoder blir husen mer miljövänliga eftersom vi i fabriken kan minimera spill av material, och under tillverkningen skydda husen från yttre väderpåverkan som fukt och vind. Genom vår försäljningsprocess, som helt utesluter budgivning, vet våra kunder också alltid vad deras hem kommer att kosta. Det kallar vi kloka hem!, säger Linda Karlsson.

Solbacka ligger i den nordöstra delen av Norrtälje omgivet av stora grönområden med natur och motionsspår samt gång- och cykelvägar. Här finns förskola, skola, bank, bensinstation och mataffär inom promenadavstånd. Norrtälje centrum med bredd utbud ligger endast 2,5 km bort och Stockholm, Uppsala och Arlanda nås inom en timme.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.