Nyheter

Junior Living bygger 381 hyresrätter i västra Stockholm

Nu påbörjar Junior Living bygget av 247 fullutrustade enrumslägenheter i Råcksta i västra Stockholm. Beställare är Svenska Bostäder som tillsammans med intresseorganisationen jagvillhabostad.nu har utvecklat konceptet SNABBA HUS för fler bra bostäder till unga vuxna.

I en andra etapp tillkommer ytterligare 134 lägenheter i angränsande Norra Ängby.

Måndagen den 11 juni satte sig Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad, i en grävmaskin för det första spadtaget, i Svenska Bostäders senaste bostadsprojekt för unga vuxna i Råcksta i västra Stockholm. De fullutrustade och väldesignade lägenheterna, som samtliga är på 32 kvm, byggs utifrån konceptet SNABBA HUS som tidigare genomförts i Västberga.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu kommit igång med byggarbetena. Stockholm behöver många nya bra bostäder för unga vuxna. Med vår metod kan vi erbjuda det och dessutom snabbt tillträde och till en rimlig kostnad, säger Claes Eliasson, VD Junior Living.

Tack vare Junior Livings industriella produktionsmetod där lägenheterna byggs i fabrik för montering på plats i Råcksta, enligt företagets patenterade byggsystem, kan byggtiden göras kort och kostnaden rimlig. Inflyttningen i de första 247 lägenheterna planeras kunna ske efter sommaren 2019.

I höst inleds projektets andra etapp om 134 lägenheter i närbelägna Norra Ängby.

På bilden:
Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad tog grävmaskinen till hjälp för det första spadtaget i Råcksta där 247 fullutrustade lägenheter för unga vuxna nu byggs.
Foto: Jonas Hellsén