Nyheter

Strategiskt guldläge i Solnas knutpunkt

Fabeges nya moderna kontor i Solna är en ståtlig byggnad med glasade fasader som direkt utmärker sig och ger nytt liv åt området. Läget är fantastiskt med Solna centrum på den ena sidan och Gamla Råsunda på den andra. Ytterligare ett plus är den direkta närheten till tvärbanan, tunnelbana och bussar som stannar utanför dörren.

 I och med att hyresavtal skrevs med Telenor våren 2015 så påbörjade Fabege att utveckla nytt kontor i Råsunda. Telenor hyr, från och med första maj i år, cirka två tredjedelar av fastigheten. Ytterligare hyresgäster är på väg in i fastigheten under året. Lokalerna som är moderna hyresgästanpassas för att passa varje enskild hyresgäst.

Modena och flexibla lokaler

– Våningsplanen är anpassade till att i framtiden kunna innehålla flera verksamheter. Det går relativt enkelt att bygga om våningsplanen runt den i byggnaden centrerade ljusgården, förklarar Stefan Windefalk på Fabege.

De som har kontor högst upp i byggnaden kommer att kunna njuta av härliga takterrasser med utblick över Solna. Byggnaden kommer att vara miljöklassad efter BREEAM:s nivå ”Very Good” i enlighet med Fabeges miljöpolicy sedan 2015.

– För oss är det numera en självklarhet att bygga miljöklassade byggnader och vi gör egentligen ingen större sak av det eftersom det ingår i vår standard. Vi är vana vid protokollen och vet exakt vad som behöver göras för att vi ska uppnå mål och certifiering.

Ökad aktivitet i området

Allt som allt kommer det att arbeta cirka 1000-1500 personer i de nya kontorslokalerna. I gatuplan kommer det att finnas en restaurang samt butikslokal som bidrar till att skapa liv och rörelse i området. Stefan Windefalk poängterar vikten av att det är aktivitet i ett område fler tider på dygnet för att öka tryggheten och skapa levande stadsdelar och områden.

– Den nya kontorsbyggnaden kommer garanterat att bidra till mer liv och rörelse i området vilket är positivt.

Strategiskt läge

Kommunikationerna för de som arbetar i kontorsbyggnaden är goda och utbudet av service och butiker finns inom räckhåll. Solna centrum är närmsta granne och Mall of Scandinavia ligger på promenadavstånd.

– Läget är strategiskt och det går inte att önska sig så mycket mer. Det är ett bra projekt och byggnaden en snygg markering med sina glasade fasader. Vi är stolta över att med Råsunda No1 bidra till Solnas stadsbild. Solna Stad kommer också att satsa på konst i anslutning till byggnaden, vilket är trevligt, avslutar Stefan Windefalk.

FAKTA I KORTHET:

Nybyggnad av kontor i Solna

Tidplan: Januari 2016-april 2018
Byggherre: Fabege AB
Totalentreprenör: Peab Sverige AB
Arkitekt: Nyréns Arkitektkontor AB
Kostnad: ca 500 Mkr