Nyheter

Väsbyhem tar spadtag för Soltäppan och Näckrosen i Fyrklövern

Strålande solsken och varma vindar när spadarna sattes i backen för nyproduktionsprojekten Soltäppan och Näckrosen i den nya stadsdelen Fyrklövern i Upplands Väsby. Här bygger Väsbyhem tillsammans med entreprenören Erlandsson Bygg två flerbostadshus med sammanlagt 125 hyreslägenheter och en förskola.

Planerna har kommit längst för Soltäppan med cirka 85 hyreslägenheter. I huvudsak blir det yteffektiva tvåor i huset, men även några större lägenheter. Ett stadsnära boende med fokus på odling och möten. Den översta våningen föreslås få generösa takterrasser i soligt läge och gården kommer att förberedas för bärbuskar och fruktträd vilket är det genomgående temat för gården.

Det var kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman som tillsammans med Mattias Holm från Erlandsson Bygg och Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist som tog det gemensamma spadtaget.

– Vi vill inte bara bygga bostäder, vi vill bygga samhälle där vi även är med och bygger livet mellan husen och med trivsel i våra hus. Ett sätt att bygga trivsel är att se till att det blir hållbara fastigheter med bra bostäder och bra boendemiljöer. Det starka samarbetet mellan kommunen och Väsbyhem känns jättebra och vi är väldigt glada över den möjlighet vi fått när vi tog över projektet Näckrosen, säger Väsbyhems styrelseordförande Johan Thidell.

Bygget planeras att starta hösten/vintern 2018 och första inflyttning är beräknad till 2021.

På bilden:
Mattias Holm från Erlandsson Bygg, kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman och Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist sätter spadarna i backen för Soltäppan och Näckrosen i Fyrklövern.