Nyheter

Ny kartläggning: Här får man mest boende för pengarna i Stockholms län

En ny kartläggning visar var bostadsköpare får flest kvadratmeter för pengarna i Stockholms län, skriver stockholmdirekt.se. Den som först och främst vill ha mycket ”bang for the buck” ska ställa in siktet på Norrtälje, både när det gäller lägenhet och villa.

Det är en ny kartläggning som mäklarföretaget Svensk Fastighetsförmedling gjort med hjälp av statistik från Mäklarstatistik som visar på detta. Det man undersökt är hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa en köpare får för en miljon kronor runt om i Stockholms län.

I Norrtälje får man nästan tre gånger så mycket bostadsrätt för en miljon kronor än vad du får i Stockholms kommun. I Norrtälje får en köpare cirka 37 kvadratmeter lägenhet eller villa för en miljon kronor jämfört med bara 14 kvadratmeter i Stockholm.

 

Kartläggningen stämmer överens med bilden att det i storstadsregioner är läget som avgör efterfrågan.

– För de som söker bostadsrätter är pendlingsmöjligheterna en av de viktigaste faktorerna medan de som letar hus fokuserar på att hitta bostäder i populära områden. Norrtälje har inte lika välutvecklade kommunikationer som de andra kranskommunerna. Det gör att trycket inte är lika högt, säger Eddy Löjdkvist, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Stockholm i en kommentar till undersökningen till stockholmdirekt.se

 

Topplistan

Här får man flest antal kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor

1. Norrtälje kommun: 38 kvm

2. Nynäshamn kommun: 38 kvm

3. Södertälje kommun: 36 kvm

4. Sigtuna kommun: 34 kvm

5. Nykvarn kommun: 33 kvm

Här får man flest antal kvadratmeter villa för en miljon kronor

1. Norrtälje kommun: 37 kvm

2. Nykvarn kommun: 33 kvm

3. Södertälje kommun: 32 kvm

4. Salem kommun: 31 kvm

5. Nynäshamn kommun: 31 kvm