Nyheter

Ernlund (C): Bygg pool i Gamla stan

Nu är helikopterplattan i Gamla stan borta, vilket öppnar möjligheten för att väcka liv i en bortglömd plats.

– Området runt helikopterplattan är lite bortglömd. Det är en betongplats med några få parkbänkar men med en makalös utsikt. Nu har vi möjlighet att skapa liv och rörelse med en pool i vattnet, roliga evenemang och foodtrucks, säger Karin Ernlund (C).

Centerpartiet lanserar nu ett förslag om att förbättra området runt Munkbrohamnen, där helikopterplattan tidigare har legat.

– Området ligger centralt och har en av stadens bästa utsikter, men används inte till sin fulla potential i dag. Genom att rusta upp platsen kan den kännas tryggare och trevligare och bli en oas mitt i stan, säger Karin Ernlund.

En del av Centerpartiets förslag är att sänka ner en pool i vattnet.

– Det här är en av Stockholms bästa lägen och kan bli en badplats för hela Stockholm. Att ha en så pass central badplats med bra faciliteter gör det enklare för stockholmare att använda denna fantastiska plats. Därför har Centerpartiet arbetat fram ett förslag där en pool sänks ner i vattnet, avslutar Karin Ernlund

Bild:
Anders Berensson Architects