Nyheter

Tre nya ergonomiska varmluftspistoler för professionella

Bosch lanserar de tre nya varmluftspistolerna GHG 20-63 Professional och GHG 23-66 Professional i pistolform samt GHG 20-60 Professional i stavform, som är anpassade för olika användningsområden. Verktygen är utrustade med nya kraftfulla motorer samt har förbättrad ergonomi och livstid.

Fokus på livstid och ergonomi
Genom sin låga vikt och den nya designen med Softgrip är varmluftspistolerna användarvänliga och ergonomiska. De har dessutom hela 30% längre livstid än tidigare modeller tack vare nya motorer som optimerar luftflödet. Verktygen kommer med ett brett utbud av tillbehör: glasskyddsmunstycke, ytmunstycke, reduktionsmunstycke, reflektormunstycke, snabbsvetsmunstycke samt olika krympslangar. De båda pistolformade modellerna är utrustade med en 1,4 tum stor LCD-display för enkel avläsning av värden. Verktygen stängs även av automatiskt om värmeelementet blir överhettat och kyls då ner av fläkten som fortsätter att gå, vilket förlänger livstiden.

För brett användningsområde: GHG 20-63 Professional
GHG 20-63 Professional arbetar med 2 000 watt och har en maximal arbetstemperatur på 630 °C. Varmluftspistolen gör det lätt för användaren att reglera luft och temperatur vid en rad olika tillämpningar i verkstaden eller på byggarbetsplatsen; luftflödet kan anpassas i tre olika lägen från 150 till 500 liter per minut medan den digitala temperaturinställningen sker i steg om 10 °C.

För avancerade tillämpningar: GHG 23-66 Professional
GHG 23-66 Professional är ännu kraftfullare och arbetar med 2 300 watt och har en maximal arbetstemperatur på 650 °C. Modellen passar för mer avancerade tillämpningar som exempelvis svetsning av plaststycken vid takbeklädnad, lastbilskapell eller dammdukar. Varmluftspistolen erbjuder digital temperaturinställning och anpassning av variabelt luftflöde mellan 150 till 500 liter per minut i steg om 10 liter. För en smidigare hantering finns fyra inställningsbara program där luftflöde och temperatur omedelbart står till förfogande för de huvudsakliga tillämpningarna.

För svåråtkomliga utrymmen: GHG 20-60 Professional
GHG 20-60 Professionals stavform gör det möjligt att skapa exakta resultat i svåråtkomliga utrymmen. Varmluftspistolen arbetar med 2 000 watt, har en maximal arbetstemperatur på 630 °C och är utrustad med två lägen för luftflödet samt nio temperaturnivåer som ställs in med hjälp av ett justeringshjul.