Nyheter

Skanska blir mer hållbart med nya produkter från Vitec

– Vårt nya avtal med Vitec innebär effektiviseringar som är både ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Det är moderna verksamhetsstöd som är anpassade för byggföretag och innebär att våra medarbetare kan arbeta mer effektiv, säger Magnus Lambertsson, Försäljnings- och marknadschef på Skanska.

En av de största nyheterna i avtalet mellan Vitec och Skanska är en helt ny programvara från Vitec. Den är framtagen för byggföretagens hantering av nyproducerade bostadsrätter och småhus. Det innebär bland annat att Skanskas kunder kan göra sina inredningsval direkt via ”mina sidor” på Skanskas kundwebb och efter inflyttning kan de även hantera sina serviceärenden där.

– Det här gör att vi inte längre behöver producera kataloger med inredningsval till varje objekt vi säljer. Det är en bra besparing, både ekonomiskt och miljömässigt, och det underlättar för våra kunder, säger Magnus Lambertsson, Försäljnings- och marknadschef på Skanska.

För varje objekt skrivs ett flertal avtal mellan Skanska och lägenhetsköparen. Vitec har nu integrerat ett systemstöd för e-signering i applikationerna.

– Att avtalen hanteras digitalt istället för via pappersavtal innebär en effektivisering i form av tid och kostnader för administration samt en minskad miljöpåverkan, säger Magnus Persson, Affärsområdeschef inom Bygg och Fastighet på Vitec.

Bland nyheterna finns även systemstöd för förvaltning av fastigheten. Det hanteras av byggföretaget den första tiden innan det har bildats en bostadsrättsförening som tar över fastighetsskötsel och underhåll. En annan nyhet i avtalet är att Skanska går över till en molntjänst via Vitec istället för egen installation av programvarorna.

– Molnbaserade verksamhetsstöd som är framtagna utifrån vad vår bransch behöver känns helt rätt i tiden. Standardiserade produkter som hela branschen kan använda är mer hållbart än att varje företag i samma bransch ska ha egna specialanpassade lösningar, säger Magnus Lambertsson.

– Vi har en lång relation med Skanska och vi är glada över att vi får fortsatt förtroende, säger Magnus Persson