Nyheter

Succé för det nya kvarteret i Vega

Nu startar försäljningen av det nya kvarteret Brf Tallhöjden i Vega i Haninge. Under onsdagskvällen bokades hela 80 procent av bostäderna – en ny toppnotering för bostadsutvecklaren Kärnhem.

Kärnhem har tidigare uppfört flera kvarter i det populära området Vega i Haninge. Under gårdagen var det dags att starta försäljningen av ytterligare 16 radhus och alla intressenter var inbjudna till en säljstartskväll på Quality Hotel Winn i Haninge.

Trots att dörrarna till evenemanget inte öppnade förrän klockan 18, dök en del av besökarna upp redan vid lunchtid, allt för att få tag i sin drömbostad.

– Redan klockan 12 var det personer utanför hotellet som började köa. Det var väldigt kul att se så många så tidigt, berättar Camilla Fors, kundansvarig på Kärnhem.

Kön ringlade lång
När klockan sedan slog 18 väntade ungefär 50 personer utanför, redo att få mer information om det nya kvarteret. Kvällen inleddes med att Kärnhem och de ansvariga mäklarna på Svensk Fastighetsförmedling höll en presentation om det nya projektet. Därefter var det äntligen dags för besökarna att reservera sina bostäder.

– De flesta hade sett ut en bostad i förväg och hade bra koll på var i kvarteret de ville bo. Jag tror att de flesta hade möjlighet att boka det radhuset de ville, säger Camilla.

När kvällen var slut hade hela 13 av totalt 16 bostäder sålts. En hög siffra som Kärnhem var mer än nöjda över.

– Vi hade aldrig trott att nästan alla bostäder skulle bokas på en kväll. Det känns självklart jätteroligt att få ett så bra mottagande, säger Camilla.

Ny etapp 2019
Den goda responsens på Brf Tallhöjden gör att Kärnhem redan nu kan börja planera för ytterligare etapper i Vega. Innan årsskiftet hoppas man kunna erbjuda mer information om nästa kvarter i det populära området.