Nyheter

Bygget av Förbifarten kan stoppas i Västerort

Bygget av Förbifarten har kantats av säkerhetsproblem på Lovön. Nu har problemen nått Vällingby och Spånga, rapporterar tidningen Byggnadsarbetaren. Det här skriver Stockholm Direkt.

Jätteprojektet Förbifart Stockholm, som inleddes 2014, innebär att väg E4 genom Stockholm flyttas från sitt nuvarande läge. Den nya sträckningen går mellan Kungens Kurva och Häggvik via trafikplatser på Lovön samt i Vinsta, Hjulsta och Akalla.

Arbetsmiljöverket har tidigare stoppet bygget av Förbifarten på Lovön på grund av brister i säkerheten. Nu har verket larmat om problem på nytt, den här gången i Johannelund och Lunda, rapporterar tidningen Byggnadsarbetaren.
I slutet av augusti ska Arbetsmiljöverket ha upptäckt stora brister under en inspektion av tunnlarna där. Problemen gäller utrymningsvägar och räddningskammare, och Trafikverket måste senast 30 september vidta åtgärder, skriver Byggnadsarbetaren. Annars kommer arbetet att stoppas.

– Vi ser så klart allvarligt på det här och jag kan konstatera att vi behöver arbeta mer skyndsamt med Arbetsmiljöverkets synpunkter på utrymningsvägar vid brand, säger Johan Brantmark, projektchef för E4 Förbifart Stockholm, i ett uttalande enligt tidningen.

Tunnlarna ska vara klara 2021.

Källa: Stockholm Direkt