Nyheter

Kloka hem till försäljning i Tungelsta

Nu säljs snart fler BoKlok-hem i Haninge! Här ska BoKlok bygga 18 radhus och 26 lägenheter. Försäljningen startar måndagen den 1 oktober kl. 17-19 på IKEA Kungens kurva. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är under vintern 2019/2020.

– Tungelsta ligger nära ströv- och skogsområden och är känd för sin trädgårdsnäring. Här bor man nära naturen i ljusa och öppna bostäder. Det känns roligt att kunna erbjuda både radhus och lägenheter i området eftersom vi sett ett behov av båda, säger Linda Karlsson, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller i markplan; altan. Radhusen kommer att ha fem rum med en yta på 117 kvm i två plan. Radhusen byggs alla med både balkong och altan med grästäppa. Både lägenheter och radhus byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4600 kr per månad för en tvårumslägenhet. För radhusen blir månadskostnaden ca 10 200 kr, och då är både avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad ränta samt driftskostnad medräknat.

– Genom att bygga i trä, att alltid tänka i stora volymer och därför hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad. Det känns alltid fint, och framförallt här där vi ser att det finns ett stort behov av bostäder, säger Linda Karlsson.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA i Kungens kurva. Det betyder att alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan under säljstarten kl. 17-19 och strax efter 19 upprättas sedan en slumpmässig turordningslista utifrån vilken kunder får välja den bostad som passar dem bäst.

I Tungelsta bor man med närhet till både förskola, skola och fritidsgård. Buss och pendeltågsstation finns 600 m från BoKlok-bostäderna. Bussar avgår tätt till Västerhaninge station där pendeltåget avgår var 15:e min mot Stockholm under rusningstrafik. Restiden med kollektivtrafik till Stockholm är ca 30-40 min och med bil ca 35 min. I centrala Tungelsta finns ett flertal restauranger, vårdcentral och mataffär. De nya kvarteren kommer att heta BoKlok Solsidan (radhus) och BoKlok Växtriket (lägenheter).

Foto: BoKlok