Nyheter

Neuroverksamheten flyttar in i den nya sjukhusbyggnaden

Under hösten 2018 flyttar fler verksamheter in i den nya sjukhusbyggnaden i Solna. Idag flyttar delar av neuroverksamheten in på Eugeniavägen. Under veckan som gått har utrustning samt vissa öppenvårdsmottagningar redan flyttats till Karolinskavägen 37A.

Cirka 30 inneliggande patienter flyttar idag över till den nya byggnaden. En noggrann planering har gjorts för hur patienterna ska transporteras med minsta möjliga påverkan. En kortare flytt av vissa patienter sker också inom den nya sjukhusbyggnaden.

Neurologimottagningen och infektionsmottagningen flyttar in i byggnaden på Karolinska vägen 37A och öppnar där den 8 oktober. Även hälsoprofessionerna, såsom arbetsterapeuter, fysioterapeuter och kuratorer har under veckan flyttat till olika byggnader på sjukhusområdet för att komma nära patienterna.

Dagens flytt är den tredje av fyra planerade flyttar till den nya sjukhusbyggnaden under året. De två första flyttarna skedde i våras och den sista går av stapeln den 28 oktober.