Nyheter

Peabs fem punkthus på gång i Arenastaden

Arenastaden i Solna klassar byggherren och byggentreprenören Peab som ”en av Europas modärnaste stadsdelar”. Peab uppför här fem stycken punkthus som beräknas stå färdiga år 2020.

Arenastaden i Solna strax norr om Stockholms innerstad rymmer en lång rad olika typer av byggnader. Friends Arena är en multiarena för bland annat konsert- och idrottsevenemang och inte minst nationalarena för svenska herrlandslaget i fotboll.

Mall of Scandinavia beskrivs som Skandinaviens största galleria. I Arenastaden finns också hotell, huvudkontor för ett antal storföretag samt bostäder.
Peabs punkthus med sammanlagt 715 bostäder utgörs av fem huskroppar med vardera 143 lägenheter – varav några redan är resta hösten 2018.

Husen är placerade i den västra del av Arenastaden som präglas av ”lokal kvarterskänsla”. Fem 22-våningshus med utsikt över Hagaparken och Råstasjön.

Lägenhetsstorlekarna varierar från ett till fem rum och kök. Alla bostäder, oavsett storlek, har balkong eller uteplats. Fasaderna mot söder är utrustade med vinklade balkonger och burspråk som skapar öppenhet och vy mot naturområdena.

Ungt intresse
Peabs samtliga hus i Arenastaden får högst upp en takvåning med generös terrass och balkong.
Längst ned i bottenplanet blir det verksamhetslokaler för uthyrning. Med varierande material, vinklar och mer detaljer får sockelvåningen en livfullare utformning jämfört med våningarna högre upp på fasaden.

Exteriört pryds de av Arkitekter Engstrand och Speek AB ritade punkthusen av färgade betongfasader kompletterade med granitkeramik och glas.

De drygt 700 nybyggda bostadsrätterna som nu uppförs i Arenastaden har rönt extra stort intresse bland yngre bostadssökande, uppger byggherren och byggentreprenören Peab.

FAKTA I KORTHET:
Nybyggnad bostadsrätter, Arenastaden, Solna
Tidplan: februari 2017–januari 2020
Byggherre: Peab Bostad AB
Byggentreprenör: Peab Sverige AB
Arkitekt: Arkitekter Engstrand & Speek AB
Kostnad: 300-400 mkr

Bild: Peab

Av Thomas Andersson