Nyheter

Koalitionen är överens om att fortsätta styra Huddinge

Efter valet stod det klart att den styrande koalitionen i Huddinge fick ökat förtroende av Huddingeborna samtidigt som det rödgröna blocket backade. Efter några veckors förhandlingar är man nu överens om att fortsätta styra Huddinge.

– Vi har haft ett välfungerande samarbete den gångna mandatperioden och tillsammans har vi fattat många viktiga beslut för Huddinge. Jag är väldigt glad över att vi alla är överens om att fortsätta samarbetet särskilt nu när vi fått ett ökat stöd av Huddingeborna, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Koalitionen består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet. Tillsammans fick partierna 48 procent av rösterna mot det rödgröna blocket på 39,5 procent.