Nyheter

Samsung anlitar Studio Stockholm för nytt kontor

Studio Stockholm har fått i uppdrag att utveckla Samsungs nya Sverigekontor på drygt 4500 kvm. Uppdraget omfattar ombyggnation och utveckling av fastigheten samt koncept och inredning.

– Vi har sedan ett år tillbaka anlitat Studio Stockholm gällande strategi, analys och lokalsök för vårt nya kontor och vi har nu hittat hem i Kista Gate – i en lokal med rätt förutsättningar för våra behov, säger Jan Nord, Facility Manager på Samsung.

I uppdraget ingår också att leda Samsungs övergång till ett nytt sätt att arbeta – och det nya kontoret blir en viktig nyckel. Den nya lokalen utformas för ett aktivitetsbaserat arbetssätt där medarbetarna ska kunna arbeta agilt och gränsöverskridande mellan olika avdelningar.

– Nu ser vi fram emot att tillsammans med kund identifiera och konceptualisera detta högteknologiska bolag och få det att även genomsyra den fysiska utformningen. ”Living the brand” är ledordet som vi arbetar efter, säger Camilla Nordgren, Ansvarig arkitekt på Studio Stockholm.

Samsung är ett i raden av välkända varumärken som valt att anlita Studio Stockholm sedan bolaget grundades för fyra år sedan. Mobiloperatören 3, Holmen, Schroders och Net Insight flyttade in i sina lokaler tidigare i år.

– Vi är såklart superstolta över vår tillväxt och de projekt som vi fått förmånen att arbeta med hittills; från kontorsprojekt till nyetableringar, där majoriteten av kunderna fått oss rekommenderade av andra kunder som varit nöjda med vår leverans. Det bygger en trygghet i bolaget, säger Marco Checchi, Partner på Studio Stockholm.

Samsungs nya kontor beräknas stå klart i oktober 2019.