Nyheter

Lindbäcks bygger forskarbostäder åt Akademiska Hus i Solna

Lindbäcks har påbörjat produktionen i fabrik av 322 forskarbostäder åt Akademiska Hus på Campus Solna vid Karolinska Institutet i Stockholm.

– Ett fint projekt med genomtänkt planlösning och många kvaliteter som exempelvis ett antal mindre lägenheter med gemensamt kök och tvättstuga och en fin utemiljö. Bostäderna kommer att passa målgruppen studenter och forskare väldigt bra, säger Ulf Nilsson, projektutvecklare på Lindbäcks.

KI Residence som kvarteret kallas består av tre A-linjeformade hus i sju våningar med många små men smart planerade lägenheter i en fin parkliknande utemiljö. Arkitekt är Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB.

Inflyttning kommer att ske i etapper 2019/2020.

Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor