Nyheter

Work System förvärvar uthyrningsföretaget Kendrill

Work System har förvärvat 100% av uthyrningsbolaget Kendrill. Det är ett välskött företag som Work System har följt i många år, främst som granne i Sätra, Stockholm.

Företaget som Karl-Erik Nylander byggt upp är starkt fokuserat och bäst i sin bransch. Huvudområden är uthyrning av utrustning till kunder inom rivning- och håltagning med 15 demoleringsrobotar som främsta produkt samt produkter för bergspräckning och bergborrning där hydraulspräckare är främsta produktgruppen.

David Nord, VD för Work System om förvärvet
– Vi vill bygga vidare på det fina företag Karl-Erik skapat. Ny VD blir min gamla studiekamrat Björn Edmundsson som även går in som delägare i företaget. Familjen Nylander finns kvar där sonen Mikael kommer att ansvara för vår depå i Sätra, Stockholm och Karl-Erik fortsätter som rådgivare till oss, berättar David.

Björn Edmundsson, VD för Kendrill om förvärvet
– En av våra styrkor är reparationer och underhåll av maskinerna. Maskinerna demolerar betong och kan vara i drift dygnet runt vilket innebär enorma påfrestningar, berättar Björn. Därför är vår serviceorganisation den viktigaste tillgången för att hålla maskinerna i drift. Företaget har som policy att direkt byta ut en maskin som stannar och snabbt leverera en ersättningsmaskin. Vi vet att våra kunders främsta fråga är att inte få stopp i produktionen och det är precis vad vi kan erbjuda, fortsätter Björn.

Karl-Erik, rådgivare och tidigare ägare Kendrill
– Jag är stolt över det bolag Kendrill utvecklats till idag. Jag såg en möjlighet efter att själv arbetat med håltagning under många år, maskinerna gick sönder och behövde tas om hand ordentligt vid uthyrning nyttjas maskinerna mer effektivt. Det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med, menar Karl-Erik.

– Work System kändes som en perfekt köpare och tillsammans med Björns erfarenhet, viljan att utvecklas och de synergier som tillkommer med Work System kommer vi att kunna erbjuda våra produkter och tjänster på en bredare front, avslutar Karl-Erik.

Synergier med Work System
– Work System tillverkar och marknadsför inredning- och utrustning för transportbilar där kunderna
är hantverkare med egna anläggningar på 13 orter i Skandinavien, vilket möjliggör att vi tillsammans kan hålla en hög lokal service och komma nära Kendrills kunder på många orter. Dessutom är många av kunderna gemensamma. Som ett första steg kommer vi under hösten öppna en fullservicedepå i Work Systems lokaler på Hisingen i Göteborg, fortsätter David.

– Vi kommer även att fortsätta utöka sortimentet inom våra områden och har redan investerat i en borrvagn från Atlas/Epiroc, flertalet demoleringsrobotar, elektriska väggsågar, kompressorer och bergspräckare, avslutar David.

En oerhört spännande resa
Björn, som har en bakgrund som försäljningschef på Hilti, berättar vidare att Kendrill står inför en oerhört spännande resa.

– Med musklerna och nätverket av en stark finansiär och vår nischade portfölj har vi möjlighet att investera snabbt för att vara en mer komplett partner till våra kunder oavsett storlek på kund eller projekt, avslutar Björn.