Nyheter

Nyproduktion i Stockholm lika ”billigt” som begagnat

Utropspriserna på nyproducerade bostäder har på flera håll i Stockholm sjunkit till samma nivå som begagnatmarknaden. Det visar nya siffror från Booli.se.

Nyproduktionen i Stockholm har haft ett skakigt år bakom sig. Nu visar nya siffror från bostadssajten Booli.se att priserna på nya lägenheter på flera håll i Stockholm har sjunkit till nya rekordlåga nivåer. Det här skriver Stockholm Direkt.

Enligt sajtens sammanställning var medelutropspriset i september 71000 kronor per kvadratmeter för en nyproducerad lägenhet i Stockholm. Motsvarande pris för en lägenhet på andrahandsmarknaden var samtidigt 69000 kronor.

Och trenden fortsätter även i oktober, enligt siffrorna. Starkast är trenden i Stockholms stad där priserna samtidigt ökar på begagnatmarknaden.

–  En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.se till Stockholm Direkt.

Källa: Stockholm Direkt