Nyheter

Siemens tidigare kontor omvandlas till hotell i Upplands Väsby

Nu pågår omvandlingen av en industrifastighet i Upplands Väsby som efter ombyggnationen ska bli hotell. Fastighetsägaren FastPartner har tecknat ett femtonårigt hyresavtal med den danska hotellkedjan, Zleep Hotels, som inviger sitt första svenska hotell i Upplands Väsby.

Fastighetens tidigare hyresgäst Siemens flyttade ut i slutet av 2017.  I januari i år inleddes ombyggnaden till ett hotell med 151 rum. Hotellet kommer att få en samlad yta på drygt 4000 kvadratmeter och invigs i januari 2019. Hotellet kommer att ligga längs med E4:an nära Arlanda, vilket är ett strategiskt bra läge för ett hotell.

Zleep Hotels koncept är att erbjuda ett modernt och prisvänligt alternativ. FastPartner väljer att omvandla en tredjedel av den byggnad som Siemens tidigare huserat i till hotellverksamhet. För närvarande pågår arbete med mattläggning samt montage av lister och dörrkarmar i fastigheten.

Omfattande håltagning

– Vi har ungefär två månader kvar på projektet och arbetet går helt enligt tidsplan. En utmaning är förstås att antalet badrum ökar markant i fastigheten, som är byggd någon gång på åttiotalet. Det har inneburit ett relativt omfattande arbete med håltagning för nya avlopp, säger Linus Pettersson, arbetsledare på Betonmast, som är projektets totalentreprenör.

 – Vi har även byggt om fastighetens stomme. Hotellet kommer att använda sig av den matsal som finns i huset, Siemens gamla personalmatsal. Vi renoverar även lobbyn och några andra allmänna utrymmen. Fasaden behåller vi däremot helt intakt, säger Linus Pettersson.

Fakta Hammarby Smedby, Ombyggnad av hotell i Upplands Väsby:

Byggherre: FastPartner

Totalentreprenör: Betonmast Stockholm

Arkitekt: Viz Arkitektkontor

Omfattning: 152 hotellrum, total yta 4000 kvm

Byggkostnad: 45 miljoner kronor

Tidsram: Byggstart januari 2018, står klart i november 2018. Hotellet invigs i januari 2019.