Nyheter

Teknik och natur möts i Interface nya golvsystem

Interface, världsledande inom hållbarhet, introducerar två nya kollektioner; textilplattan Visual Code™ och LVT-kollektionen Drawn Lines™. Kollektionerna har designats med inspiration från teknik och naturen och fungerar lika bra individuellt som tillsammans i ett integrerat golvsystem. Golven passar i en rad olika miljöer som kontor, skolor, hotell och restaurang samt andra offentliga platser.

Visual Code har designats av Interface egen designer David Oakey, som sammanför två världar inom High-Tech och High-Touch. Kollektionen har inspirerats av mönstrad grafik och enkla texturer samtidigt som den påminner om traditionell vävteknik för vävda mattor. Färgpaletten består av grå nyanser med inslag av djärva färger. Kollektionen är designad för att passa ihop med ett urval av Interface kollektioner, som till exempel Drawn Lines. Visual Code kommer i storleken 25 cm x 100 cm Skinny Planks™ och erbjuds i olika vävtekniker.

— I en värld med Virtual Reality, robotar och artificiell intelligens förlorar vi vår förmåga att tänka kreativt och organiskt. Visual Code skapar integration med den naturliga världen genom taktila objekt, säger David Oakey, designer på Interface.

Kollektionen består av:

  • Bastexturer: Plain Stitch™, Stitchery™ och Stitch Count™
  • Djärva mönster och accenter: Static Lines™, Hard Drive™ och Circuit Board™
  • Svarta och vita mönster: Darning™, Haptic™, Overedge™ och Decibel™

LVT- kollektionen Drawn Lines är designad av Kari Pei, produktdesigner på Interface, och är tillverkad för att passa ihop med Visual Code. Kollektionens mönster har inspirerats av detaljer i naturen och kommer i flerakalla och varma neutrala färgtoner med inslag av metall som ger skimmer och djup till kollektionen.

— Den här nya kollektionen är en riktig pärla bland våra LVT-golv. Dessutom finns inget liknande på marknaden just nu. Jag inspirerades av naturens vackra och invecklade mönster. Det är dessa biofiliska designelement som ger produkten ett rent, modernt utseende och tar inredningen på kontor och offentliga miljöer till nya höjder, säger Kari Pei, produktdesigner på Interface.

Visual Code och Drawn Lines är tillsammans med Interface hela produktportfölj koldioxidneutrala i hela produklivscykeln och är en del av företagets Carbon Neutral Floors™-program. Kunder kan nu delta i Interface Climate Take Back™-mission som innebär att bidra till att vända den globala uppvärmningen genom att välja Interface produkter. På så sätt kan kunderna göra sin del för att reducera inbäddad koldioxid, en av nyckelfaktorerna bakom växthuseffekten. Carbon Neutral Floors-programmet granskas årligen av oberoende tredjepartsrevisorer.

Drawn Lines kommer i 25 cm x 100 cm Skinny Planks™ och har, tillsammans med Interface övriga LVT-kollektion följande egenskaper.

  • Quiet Mark-certifierad Sound Choice™-baksida som möter kraven för akustik och dämpar ljud av t.ex. fotsteg eller fallande föremål.
  • Designad för att kombineras med Interface Skinny Planks™ och passar exakt, så att kunder kan mixa och kombinera mjuka och hårda golv. LVT-plattorna är dessutom lika höga som Interface textilplattor.
  • Kollektionerna skapades med material och återvinning i åtanke, vilket innebär ett åtagande att leverera miljövarudeklarationer för alla hårda golvprodukter.
  • Innehåller inga ftalater.
  • 15-års garanti.