Nyheter

VÄRLDENS SNABBASTE 18V-TIGERSÅG

Tack vare den borstlösa 18V-motorn når BUS18BL-0 imponerande hastigheter på upp till 3 200 slag/min vilket ger exempelvis rörmokare, snickare, fordonsdemontörer och räddningstjänst möjlighet att göra snabba snitt i trä och metall.

Enhetens borstlösa motor har hög effekt och kompletteras av en slaglängd på 28 mm vilket ger bra kapkapacitet. Om ett snabbare och mer aggressivt snitt krävs är det bara att slå över till pendelfunktion. Med en elliptisk kaprörelse gör pendelfunktionen rivningsjobbet enkelt och sågen sågar i detta läge igenom mjuka material dubbelt så snabbt, berättar Marcus Fritz, produktchef på AEG.

Pendelfunktionen ger högre kaphastighet och fungerar utan att användaren behöver utöva någon kraft, vilket är perfekt när verktyget hålls över huvudet med maximal komfort och förbättrad batteritid som resultat. Ett enkelt justerbart sågbladsfäste gör det enkelt att anpassa bladet och arbetsstycket.

Sågen är mycket kompakt med en längd på bara 441 mm och en vikt på 3,1 kg, vilket ger utomordentlig användarvänlighet och ergonomi samt gör sågen ultimat för svåråtkomliga utrymmen. Den har konstruerats för att begränsa vibrationerna och ger användaren möjlighet att arbeta längre och mer bekvämt med ett grepp av mikrostruktur som ger marknadens bästa hantering.

”Sågens utomordentliga funktionalitet kompletteras av extrem slitstyrka och en användarvänlig och kompakt design.”

En inbyggd LED-lampa säkerställer att du alltid har god sikt över arbetsytan, även på mörka platser. Det underlättar snabba och enkla bladbyten utan risk för brännskador på fingrarna vilket säkerställs av ett speciellt snabbkopplingssystem.

BUS18BL-0 är utrustad med en integrerad krok som gör den enkel att bära och hålla händerna fria vid arbete på höjd.

Sågens utomordentliga funktionalitet kompletteras av extrem slitstyrka. Den borstlösa motorns robusta konstruktion gör att den klarar av de mest krävande byggplatsförhållandena, och inbyggd ventilation gör att den inte blir överhettad. Metallväxellådan skyddar mot det dagliga slitaget och en robust kopparbrytare gör att driften kan upprätthållas också vid krävande tillämpningar. Samtidigt gör Pro Lithium Ion-batteriets trippelskydd att användaren inte behöver oroa sig för överbelastning, överhettning eller under-/överladdning.

Den borstlösa motorn samarbetar perfekt med det hållbara PRO18V-batteriet vilket innebär att verktyget ger yrkesanvändaren längre drifttid och förbättrad produktivitet. En smidig inbyggd mätare ger indikation på att det är dags att ladda.

BUS18BL-0 utgör den perfekta kombinationen av snabb kapning, utomordentlig drifttid och överlägsen ergonomi, och har en självklar plats i verktygslådan hos alla hantverkare.

PRO18V BORSTLÖSTIGERSÅG

BUS18BL-0

EFFEKT 18V
BATTERIPAKET PRO 18V LI-ION
SLAGHASTIGHET UTAN BELASTNING 3 200 slag/min
SLAGLÄNGD 28 MM
VIKT (UTAN BATTERI) 3,1 KG
ARTIKELNUMMER 4935464032