Nyheter

Nu har du chans att bo i Stockholms äldsta bostadshus

Huset på Baggensgatan i Gamla stan tros vara Stockholms äldsta bevarade bostadshus. Nu säljs en lägenhet högst upp i den unika 1300-talsfastigheten.

Fastigheten på Baggensgatan 27 i Gamla stan tros ursprungligen ha byggts år 1336 som härbärge och värdshus. Sedan dess har det passerat ett flertal ägare boende genom åren. Det här skriver Stockholm Direkt.

I dag består byggnaden, som tros vara Stockholms äldsta bevarade bostadshus, av ett flertal lägenheter och för den som vill ha chans att bo i ett minst sagt historiskt hem finns nu en möjlighet.

Högst upp i huset säljs en etta på 39 kvadratmeter med utsikt över kullerstensgatan nedanför.

– Jag förmedlar många objekt i Gamla stan som är flera hundra år gamla, men det här är unikt i och med att det är ett av de äldst bevarade bostadshusen i Stockholm och Sverige, säger Jonas Uhlbäck, mäklare på Husman Hagberg till Stockholm Direkt,

Åldern till trots beskrivs bostaden som modern.

– Huset är från 1336, men i dag bor folk där som i vilken bostad som helst. Så det är en härlig kombination av ett modernt boende i ett gammalt hus i lugn Gamla stan-anda, säger Jonas Uhlbäck till Stockholm Direkt.

Prislappen är satt till 3 950 000 kronor.

Foto: HusmanHagberg Södermalm & Gamla Stan

Källa: Stockholm Direkt