Nyheter

Riddarfjärdslinjen läggs ned efter nyår

Över 1 000 personer har skrivit på namninsamlingen för att rädda Riddarfjärdslinjen. Men nu har SL börjat nedläggningen. Nyårsafton blir sista dagen med färjan, skriver Stockholmdirekt.se.

Det nya styret i landstinget meddelade nyligen nya satsningar på över 200 miljoner kronor för nya pendelbåtslinjer på försök under kommande mandatperiod. Men någon pengapåse till en vändning för linje 85, som nätverket av resenärer som vill rädda pendelbåten hoppats på, fanns inte.

Nedmonteringen av linjen har redan börjat. För ett tag sedan togs de nya hållplatsskyltarna, som väckte falskt hopp om att linjen skulle räddas, ner efter bara drygt en månad uppe.

– Kostnaderna för de fyra skyltarna är i sammanhanget modesta då vi ändå hade tagit fram de övriga 13 skyltarna som sitter uppe på andra pendelbåtsbryggor. Vi kommer inom kort sätta upp trafikinformation på hållplatsen om att försöket med linje 85 upphör och därför valt att ta ner skyltarna. Vi har sparat skyltarna och har planer på att sätta upp dem på andra bryggor i framtiden, uppger presskommunikatör Christian Hoffman på SL till stockholmdirekt.se.

Men Nätverket Linje 85, Riddarfjärdslinjens verkar inte ha gett upp hoppet. På deras Facebook-sida uppger de nu att de har de samlat in över 1 000 namnunderskrifter både digitalt och analogt för att försöka få politikerna att ändra sig.