Nyheter

Nytt äldreboende i Televerkets gamla kontor i Farsta

Ett nytt äldreboende i Attendos regi ska byggas i Farsta. Äldreboendet kommer att vara beläget i den nya stadsdelen Telestaden. Byggstart sker under slutet av 2019 och inflyttning sker preliminärt våren 2021. Det nya äldreboendet har plats för 110 lägenheter, fördelat på tre plan. Adressen blir Mårbackagatan 11.

– Det känns extra roligt att göra om en anrik byggnad till ett äldreboende. Telestadens levande karaktär med förskolor, kulturliv och handel blir en utmärkt trivselfaktor för våra framtida boende, säger Therese Ohrling, regionchef på Attendo.

Det nya äldreboendet är planerat som ett så kallat livsstilsboende med Attendos koncept Sport & Spa. Det innehåller flera aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Här kan man träna i gymmet, både som individuell- och cirkelträning. Spa-delen består av avkoppling, varma bad, massage, kroppsvårdsbehandlingar och sinnesstimulering. Man uppmärksammar även sportevenemang på olika sätt, på storbilds-TV och ibland går man och hejar då favoritklubben spelar.