Nyheter

Stockholms Handelskammare tar ställning för vinter-OS och Paralympics

Stockholms Handelskammare tar tillsammans med flera företrädare från näringslivet och andra organisationer ställning för vinter-OS och Paralympics i Stockholm, Falun och Åre år 2026.

Utgångspunkten för artikeln är att vinterspelen ger positiva effekter och att det nya finansieringsupplägget samt den hållbara profilen som genomsyrar planen talar för att arrangera vinterspelen i Sverige.

– Politikerna bör göra sitt yttersta för att bidra till att Sverige och Stockholm vinner kampen om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Det skulle vara bra för Sveriges varumärke globalt, främja både besöksnäringen och näringslivet i stort, säger Andreas Hatzigeorgiou (bilden), vd på Stockholms Handelskammare.

Att arrangerar vinterspelen 2026 erbjuder också möjligheter för att satsa på ungdomar och förbättra integrationen genom idrott.

– Idrotten kan spela en viktig roll som plattform för framgångsrik integration. Jag tror att näringslivet kan och vill spela en större roll här och då bör vinterspelen ses som en möjlighet, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Foto: Stockholms Handelskammare