Nyheter

Stockholms stads trafikdirektör Jonas Eliasson kommenterar nu sin avgång

Stockholms trafikdirektör, Jonas Eliasson, som hastigt fick gå innan jul berättar nu för första gången om avskedet för Vi i Vasastan.

– Det här kom som en total överraskning för mig. Jag hade inte planerat det här över huvud taget och man kan lugnt säga att det har varit lite turbulent den senaste tiden, säger nu Jonas Eliasson till Vi i Vasastan.

Det ska vara en utredningsrapport om miljözoner som ligger bakom beslutet att avskeda Eliasson. Utredningen om miljözoner har genomförts av stadsledningskontoret, miljöförvaltningen och trafikkontoret och har ifrågasatt införandet av miljözoner i Stockholm.

Något som inte uppskattades av trafikborgarrådet – miljöpartisten Daniel Helldén.

– Jag ska inte kommentera varför jag fick lämna min tjänst. Det jag kan säga att rapporten kommer fram till att onyttorna för samhället är högre än nyttorna vid införandet av miljözoner. Helt klart är det så, fortsätter Jonas Eliasson.

Daniel Helldén tar införandet av miljozoner i försvar:

– Jag kommenterar inte personers tjänster inom staden. Det som är besvärande med rapporten är att den till viss del bygger på ett hypotetiskt resonemang som inte håller i praktiken. Om vi ska ha miljökvalitetsnormen till 2022 så måste vi införa miljözoner. Det är entydigt så, säger Helldén.

Daniel Helldén och Jonas Eliasson vill inte kommentera hur relationen mellan dem är och stadsdirektören Magdalena Bosson låter hälsa att hon inte kommenterar personalärenden.