Nyheter

Apple till attack mot Stockholms stad: vill ha chockpris för att sälja tillbaka byggnaden

Apple är förbannade på Stockholm stad sedan majoriteten röstat nej till att låta bolaget öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. Nu ger man ett ”chockpris” till politikerna för att köpa tillbaka byggnaden, skriver DI Digital idag på morgonen.I

Idag huserar hamburgerkedjan TGI Fridays på platsen. Stockholm stad vill att det fortsatt skall vara en verksamhet likt restaurang eller kafé i byggnaden.

Apple ska ha betalat 129 miljoner kronor för byggnaden. Idag önskar man få 179 miljoner kronor för den, enligt Fastighetsvärlden.

Apple uppges ha varit rejält förbannade på Stockholm stad sedan den grönblå majoriteten röstat nej till att låta bolaget öppna en flaggskeppsbutik.

Ja, det stämmer. Det var absolut inga snälla ord, det var elaka sådana som jag inte vill återge, säger Björn Ljung (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, till Fastighetsvärlden till DI Digital.

När beslutet klubbades uppgav politikerna att man skulle hjälpa Apple att hitta ett nytt läge för en flaggskeppsbutik. Men Apple vill inte vill inte öppna på annat håll.

Apple ska bland annat ha nobbat Vasakronan, som  uppvaktat dem om lokaler i nya Sergelhuset vid Sergels torg. Stockholm stad har även föreslagit den nya delen av Gallerian som AMF Fastigheter byggt. Men projektet uppges ha hunnit för långt för att kunna specialanpassas till Apples önskemål.