Nyheter

Wallenstam tar aktiv del i Talangakademin

Den 7:e mars presenterades det unika jobbskapande konceptet TalangAkademin i Hallonbergen Centrum. Ett samverkansprojekt mellan arbetsmarknadens parter och ledande fastighetsägare med stöd från Tillväxtverket som Wallenstam valt att stödja och ta en aktiv del i.
– Vi har ett långsiktigt engagemang i Sundbyberg som fastighetsägare och stadsutvecklare. I Umami Park i Hallonbergen kommer vi att utveckla ett helt nytt område med bostäder och lokaler, det är därför viktigt för oss att stödja goda initiativ som kan bidra till en fortsatt positiv utveckling av området på lång sikt, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam.
TalangAkademin arbetar uppsökande i samarbete med fastighetsägare, kommuner, Arbetsförmedlingen, organisationer samt föreningar och fokuserar på att para ihop jobbsökande med företag som kan erbjuda praktikplatser.
– Många branscher skriker efter kompetens samtidigt som det finns mängder av talanger dolda i utanförskap. TalangAkademin är till nytta för såväl individen som näringslivet och fastighetsbolagen, säger Stig-Arne Bäckman, projektledare för TalangAkademin.
Fastighetsägare som är partners i TalangAkademin i Sundbyberg är förutom Wallenstam Fastighets AB Förvaltaren och Balder. TalangAkademin finns även på Frölunda torg i Göteborg och i Väla Centrum i Helsingborg.
Wallenstam har precis haft de första lägenhetsvisningarna i Umami Park, Hallonbergen och intresset är stort för det nya dynamiska område som börjar ta form i Sundbyberg, med 800 bostäder, moderna kontorsytor, butiker, caféer och närservice.