Nyheter

Fler företag ansluter till jobbmässa för unga Solnabor

Hundratals unga Solnabor och det lokala näringslivet möts på årets jobbmässa i Mall of Scandinavia den 19 mars. Fler företag har anslutit sig till årets mässa, som arrangeras av Solna stad i samarbete med Unibail-Rodamco-Westfield och Arbetsförmedlingen.
För andra året i rad arrangerar Solna stad en jobbmässa för att hjälpa ungdomar och unga vuxna in i arbetslivet. Mässan hålls på Mall of Scandinavia den 19 mars och riktar sig till Solnabor mellan 18 och 30 år.
– God samverkan med det lokala näringslivet gör det möjligt för fler att komma in i arbetslivet. Det bidrar till att Solna har mycket låg arbetslöshet hos unga, och lägst i landet hos utrikesfödda, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.
Föreläsningar om karriär och företagande
Deltagare har även möjlighet att anmäla sig till föreläsningar om hur man skriver sin CV, säljträning och hur man startar och driver företag, med entreprenören Anton Granlund.
Fler företag deltar
Engagemanget är stort från det lokala näringslivet och fler företag ansluter sig i år till mässan – sammanlagt kommer 26 företag att finnas på plats för att träffa kandidater. 2018 besöktes mässan av cirka 400 ungdomar. Ett tjugotal av dem fick en anställning på något av de företag som fanns på plats.
Jobbmässan äger rum på Mall of Scandinavia (vid O’Learys) den 19 mars.