Nyheter

Hyresförhandlingarna för Huge Bostäder står still – går vidare till HMK

Huge Bostäder AB och Hyresgästföreningen har inte lyckats nå en överenskommelse i hyresförhandlingarna. Ärendet går nu därför vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK.
Förhandlingarna mellan Huge Bostäder och Hyresgästföreningen om hyrorna för 2019 inleddes i november förra året. Efter utdragna förhandlingar där parterna inte har lyckats komma överens går nu ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK, en nationell kommitté som prövar tvister i samband med hyresförhandlingar.
– Vi är inte överens om nivån på hyreshöjningen. Vi har i förhandlingarna bland annat pekat på den allmänna kostnadsökningen för värme, el och vatten. Vi vill kunna ge våra hyresgäster en bra service och samtidigt kunna ta hand om våra fastigheter, säger Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström.
Då förhandlingarna inte är slutförda kommer Huge Bostäder i dagsläget inte att kommentera ärendet vidare.
PÅ Bilden: Förhandlingarna mellan Huge Bostäder och Hyresgästföreningen om hyrorna för 2019 inleddes i november förra året
Foto: Huge Bostäder