Nyheter

Inflyttning i Grevegården

Nu har hyresgästerna flyttat in i Familjebostäders nya hus på Grevegårdsvägen i Tynnered. De 52 hyresrätterna i huset har fyllts med nya hyresgäster uppifrån och ner under två veckors tid. Lägenheterna som är fördelade på sex våningar är ljusa och yteffektiva. Nästan alla har balkong eller uteplats och många fönster ger ett luftigt och ljust intryck.
Huset är byggt i anslutning till gården med lummig grönska och ett stenkast från Opaltorget som nu genomgår en stor förvandling. Förutom Familjebostäders hyresrätter byggs både bostadsrätter, studentbostäder och kommersiella lokaler.
Anna Hultsbo som jobbar som kommunikatör i projektet visade lägenheterna inför inflyttningen:
– Det var fantastiskt att se våra nya hyresgäster gå runt i sina nya lägenheter som de bara hade sett på ritning tidigare. Många glada tillrop om fina badrum och kök. Äntligen fick de mäta om soffan fick plats och känna på lägenhetens material. En bonus för många var den fina utsikten bara ett par våningar upp i huset.
Totalt byggs 154 nya hyresrätter fördelade på tre hus i anslutning till redan befintliga hus på Grevegårdsvägen. Det andra huset är klart för inflyttning i maj och det tredje huset är klart 2022. Utsikten från de nya lägenheterna åt ena hållet kommer att bli över en ny park som är en del av upprustningen i Opalområdet. Inom ett par år ska Opaltorget med handel stå klart. Här bor man nära både hav och natur med service och butiker i närheten och bra kollektivtrafik.
Bild: Sjögren Arkitekter