Nyheter

GROHE presenterade innovativa kökslösningar på ISH

Förra veckan pågick ISH, världens ledande mässa för vatten, värme, energi och luftkonditionering. Årets upplaga fokuserade på hållbar vatten- och elförbrukning i byggnader. På mässan presenterade GROHE bland annat sina uppdaterade och innovativa lösningar för köket, med fokus på design och hållbarhet.

Mellan den 11 och 15 mars pågick den världsledande branschmässan ISH i Frankfurt, Tyskland. Under veckan har sanitetsleverantören GROHE presenterat flera av sina innovativa lösningar för det smarta och moderna köket. GROHE har det senaste året arbetat strategiskt för att bidra till den digitala och hållbara utvecklingen av sanitetsindustrin. Det arbetet har legat till grund när GROHEs kökslösningar fått nya innovativa funktioner.

– Alla produkter, innovationer och aktiviteter från GROHE är baserade på vårt ställningstagande att vara aktivt involverade i hantering av vatten med inriktning på framtiden. Det handlar om att hitta svaren på de mest brådskande problemen i vår tid. Vid årets ISH kommer vårt stora fokus att ligga på vilka lösningar som GROHE kan bidra med på alla områden inom vattenförvaltning, säger Michael Rauterkus, vd på GROHE.

Kort om GROHEs köksprodukter som presenterades på ISH 2019:
GROHE Blue Home: Nu ännu smartare
Smarta lösningar till hemmen blir allt trendigare – och med nya GROHE Blue Home är det lättare än någonsin att få utsökt och filtrerat vatten, stilla eller kolsyrat, direkt ur kranen. Nu går det nämligen att via GROHE ONDUS-appen kontrollera när både filter och kolsyrecylinder behöver bytas ut. Med GROHE Blue Home slipper du köpa vatten på flaska då både stilla och kolsyrat vatten finns att tillgå direkt ur kranen. Förutom att vara ekonomiskt och smidigt är det dessutom fördelaktigt för planeten som skonas från plastflaskors och burkars negativa inverkan på miljön.

GROHE Blue Professional: Bubbelvatten direkt ur kranen på kontoret
GROHE Blue Professional erbjuder kylt och filtrerat vatten att avnjuta direkt från kontorets köksblandare. Vattensystemet ger medarbetare filtrerat och kylt vatten på sex till tio grader i tre olika varianter: stilla, medium eller bubblor. Med en Blue Professional kan små till medelstora bolag både underlätta för sina medarbetare samt skona miljön.

GROHE Blue Pure: Kranvatten av högsta kvalitet – var som helst
GROHEs Blue Pure-kranar kommer med en toppmodern filterteknik från filtertillverkaren BWT. Den finns i två olika versioner och garanterar maximal smak och säkerhet direkt från kranen. Activated carbon-filtret förbättrar smaken avsevärt och tar bort klor, biocider och bekämpningsmedel från vattnet. Jämfört med Activated carbon-filtret så avlägsnar Ultrasafe-versionen även bakterier, vilket gör att vatten som vanligtvis inte skulle kunna drickas i områden med dålig vattenkvalitet nu går att dricka direkt ur kranen.

GROHE Kitchen Solutions: Optimera ditt kök
Kvalitet, funktionalitet, hållbarhet och design karaktäriserar GROHEs köksportfölj. Ytan kring kökshon är den som används mest i köket, varför GROHE erbjuder individuella systemlösningar för hela arbetsområdet runt kökshon. GROHE ökar nu sitt utbud av GROHE Composite Sinks med färgerna Granite Black och Granite Gray. Perfekta att matcha med GROHE Kitchen Colors-kranar i Chrome och SuperSteel. Kitchen Colors sätter färg på köket via exklusiva färg-finishar på utvalda kranar och diskhoar. Finishen är tre gånger så tålig som Chrome och tio gånger så tålig mot repor. Vilket gör att kranarna och diskhoarna inte bara ser bra ut, utan även klarar av de allra tuffaste förhållandena. För att fullborda sin portfölj med lösningar för området runt kökshon presenterar GROHE också sitt nya avfallssystem Made-to-Measure Waste Systems. Avfallssystemet passar perfekt under diskbänken och är anpassat för att matcha GROHE Blue och GROHE Red. Det nya systemet är smidigt att installera och designat för att ge det utrymme resterande lösningar under diskhon kräver, vilket gör att fristående avfallsbehållare som är opraktiska och ofta omständliga snabbt blir överflödiga.

GROHE SmartControl Kitchen: Precision och kontroll i fingerspetsarna GROHEs populära SmartControl finns nu även för köket. En intelligent knapp på kranen ger användaren helt nya möjligheter. Med endast ett knapptryck högst upp på kranen startas och stoppas enkelt vattenflödet tack vare den intuitiva SmartControl-funktionen. Med knappen kan man dessutom justera mängden vatten från sparsamma Eco till den kraftfulla strålen Jet.

GROHE SmartControl Kitchen kommer med ytterligare två bekväma funktioner som gör vardagslivet enklare. Dels ett utdragbart munstycke som ger maximal flexibilitet, samt GROHE Magnetic Docking, en stark magnet som varsamt för munstycket tillbaka till sin utgångsposition efter användning.

Bilden:
GROHE Blue Professional.
Foto: GROHE