Nyheter

Mat och hälsa flyttar ihop i Sigtuna Stadsängar

Sportprofilerna Wikegård och Eriksson blir goda grannar med Lidl i Sveriges mest hållbara stadsdel, Sigtuna Stadsängar. Förutom de högt ställda hållbarhetskraven, har Lidl tagit fasta på den omfattande medborgardialogen och invånarnas önskemål i utformningen av handelsplatsen. Nu kan Lidl stolt presentera den första hyresgästen, WE Träning & Hälsa, som därmed öppnar sin tredje tränings- och hälsoanläggning.

Hösten 2020 öppnar sportprofilerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson 700 kvadratmeter toppmodern tränings- och hälsoanläggning i Lidls handelsbyggnad i Sigtuna Stadsängar.

– Vi är så glada att det är just WE som flyttar in, tillsammans kommer vi skapa grunden till en stadsdel som bidrar till den perfekta kombinationen av mat och hälsa. Som Sigtunabo ser jag verkligen fram emot detta , säger Johan Augustsson Sverigechef Lidl.

2017 fick WE Sigtuna ta emot priset som årets bästa gym och har idag sammanlagt på sina anläggningar närmare 3000 medlemmar. Konceptet har redan från början varit att skapa en mötesplats. Med stort fokus på gemenskap och välmående har WE lyckats bygga anläggningar som är något mer. WE har idag två befintliga träningsanläggningar i Sigtuna och Knivsta.

– Med vår anläggning i Sigtuna Stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle. Vi ser verkligen fram emot att dessutom få öppna den nya anläggningen i Sveriges mest hållbara stadsdel tillsammans med Lidl, säger grundarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson.

Hållbarhet genomsyrar Sigtuna Stadsängar, vilket är tydligt i såväl planeringen som byggandet av den nya stadsdelen. Markanvisningstävlingens miljö- och hållbarhetskrav på handelsplatsen var tuffa, något som Lidls butikskoncept lever upp till. Den nya butiken i Sigtuna Stadsängar kommer att certifieras i enlighet med det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Bilden:
Jonas Eriksson, Robin Rodenholm, Niklas Wikegård, Jonas Strömvall.
Foto: Lidl