Nyheter

Första spadtag för HEBA:s projekt Murklan i Silverdal, Sollentuna

Torsdagen den 11 april togs, med hjälp av en grävskopa, ett första spadtag för 52 hyreslägenheter i kvarteret Murklan i Silverdal, Sollentuna. Här blir det fyra huskroppar i 2-plans lamellhus med tredje våningen i etage i de större lägenheterna. Fastigheten ligger i ett grönt bostadskvarter, i ett lummigt, välmående och etablerat bostadsområde utöver det vanliga.

De som grävde var Britta Ceasar Munch, vd för Skanska hyresbostäder, Oscar Nyströmer, byggnadsnämndens ordförande i Sollentuna kommun och Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

– Sollentuna är en kommun i tillväxt och HEBA är gärna med och växer där. Med detta fastighetsförvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd i Sollentuna, där vi sedan tidigare har ett äldreboende, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

Foto: Anders Degerstedt, affärsutvecklare Skanska