Nyheter

Nu öppnar Riksbyggen cykelpoolen i Haninge för sista säsongen

Den 15 april slår portarna till cykelpoolen på Poseidons torg upp för en sista säsong innan torget byggs om. Alla som vill kan gratis låna en cykel via sitt bibliotekskort, fyra vuxencyklar, två barncyklar och lådcykel finns till förfogande. Under den sista säsongen utlyser Riksbyggen en uppsatstävling som vänder sig till alla skrivsugna i Haninge. Temat för tävlingen är cykel.

– Vi vill avsluta med flaggan i topp. Anledningen till att cykelpoolen stänger är för att plats måste lämnas för utvecklingen av Poseidons torg och då vill vi göra något extra, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen.

Som ett led i arbetet med att främja cyklandet i Haninge startade Riksbyggen tillsammans med biblioteket i Handen en cykelpool där alla som vill gratis kan låna en cykel på sitt bibliotekskort. Cykelpoolen har haft öppet varje vår, sommar och höst sedan 2016. Intresset att låna cyklar har kommit både från barnfamiljer, ungdomar, förskolor och fritidshem.

— Innan vi stänger cykelpoolen för gott kommer Riksbyggen att bjuda in alla skrivsugna Haningebor till en uppsatstävling om varför det är roligt och bra att cykla i Haninge. Tävlingen kommer att utlysas under första halvan av maj och vinnarna utses under Haningedagen den 14 september. Och vinsten – ja naturligtvis är det cyklarna från cykelpoolen som står på spel, avslutar Veronica Persson.

Själva buren som har inrymt cykelpoolen kommer att fortsätta leva vidare i något av Riksbyggens andra projekt någonstans i Sverige.

Just nu pågår byggandet av det nya området Haningeterrassen, som får drygt 600 nya bostäder, biograf, butiker och restauranger. I höghuset, Brf Blicken, flyttade köparna in i september 2018. Grannföreningen, Brf Framsidan står inflyttningsklart från december 2019. I utvecklingen av området fokuserar Riksbyggen mycket på att utveckla produkter och tjänster som gör det enkelt att leva ett gott liv utan egen bil.

Bild: Riksbyggen