Nyheter

De sista lägenheterna i Continental Apartments vid centralstationen i Stockholm har sålts

Vad priset landade på är dock okänt.

”Vad gäller prisnivån är det inget vi kommenterar då det är ett avtal med köparen. Alla lägenheter är nu sålda och vi är nöjda med affären” skriver Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen, i ett mejl till Fastighetsvärlden.

Förutom lägenheterna består Continental Apartments av en pendelstation och ett hotell. Toppvåningen såldes 2015 för 104,5 miljoner kronor vilket gav ett kvadratmeterpris på 250.000 kronor. Det kan jämföras med det genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Stockholm som i dag ligger på 68.000 kronor.

Statliga bostadsbolaget Jernhusen och byggkoncernen Strabag färdigställde 19 lyxlägenheter mitt emot centralstationen i Stockholm 2016. Men försäljningen har dragit ut på tiden.

De sista fem lägenheterna köptes i slutet av förra året av samma person, rapporterar Fastighetsvärlden. Bostäderna omfattar tillsammans 600 kvadratmeter och ägaren planerar, enligt tidningen, att hyra ut dem.