Nyheter

Stadsbiblioteket byggs inte ut – blir en ”stram renovering”

Det har länge varit tal om att Stadsbiblioteket ska rustas upp. 2014 var tanken att en brittisk arkitektfirma skulle få uppdraget att rusta byggnaden och 2015 var planen att biblioteket skulle expandera och att lokalerna i gatuplan, de så kallade basarerna, också skulle ingå i bibliotekets verksamhet. Men nu har Stockholm stad ändrat sig – det blir en ”stram renovering” istället, skriver Stockholmdirekt.se.

Det är dock fortfarande inte klart hur renoveringen ska gå till:

– Vi har inte pengar till att genomföra någon större utveckling eller tillbyggnad. Den här utredningen om vilket alternativ det ska bli har pågått i flera år och kostat pengar och jag känner att vi kan inte låta det gå i stå, vi måste komma vidare, säger Dennis Wedin (M).

Budgeten för renoveringen är 260 miljoner kronor och 2025 ska allt vara klart.

Enligt honom är det bristande underhållet en direkt effekt av att den tidigare majoriteten hållit nere på underhållskostnader för att klara budgeten när stora renoveringsprojekt, som till exempel Östermalmshallen, dragits med stora fördyringar.