Nyheter

Erlandsson Bygg bygger 158 student- och ungdomsbostäder åt Stockholmshem

Stockholmshems projekt ’Fjärdingsmannen’ tilldelades Erlandsson Bygg i Stockholm under maj månad. Projektet omfattar 158 student- och ungdomsbostäder i tre byggnader som trappar i höjdled från fem till tre våningar. Projektet innefattar också parkeringsplatser och upprustning av utemiljö.

’Fjärdingsmannen’ är beläget vid Sockenplans tunnelbanestation i stadsdelen Enskede. Projektet är upphandlat som en utförandeentreprenad och beräknas starta under augusti månad, inflyttning sker under sommaren år 2021.

’Fjärdingsmannen’ ska byggas enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är mycket glada över uppdraget, det är ett viktigt projekt med många och mindre hyresrätter som ligger rätt i tiden. Vi ser Stockholmshem som en långsiktig beställare och samarbetspartner. Tidigare har vi arbetat tillsammans i mindre entreprenader men det här projektet blir det största hittills, säger den ansvariga affärsområdeschefen Mattias Holm på Erlandsson Bygg.

Visionsbild från programskede: ÅWL Arkitekter