Nyheter

Levande Stockholm 2019 invigt

Igår onsdag invigdes Levande Stockholm på Rörstrandsgatan, som är en av de populära sommargågatorna. De drygt 20 platser som är sommargågator, sommartorg och pop up-parker i Stockolms stad öppnar just nu en efter en och i början av juni kommer alla att vara på plats, redo att avnjutas av Stockholmare och gäster.

Under invigningen på Rörstrandsgatan bjöds besökarna på smakprov ur sommarens kulturprogram framtaget för Levande Stockholm med både underhållning och aktiviteter. Personal från Stockholms stad fanns på plats för att informera om Levande Stockholm och bjöd in till dialog om projektet. Besökarna fick även tävla om somriga priser och föreviga tillfället i ett fotobås.

– Vi är väldigt glada att så många kom och delade invigningen med oss, säger Hans-Olov Blom, projektledare för Levande Stockholm.

I år gör Stockholms stad för femte året i rad om platser i både inner- och ytterstaden till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. Ett 20-tal platser görs om med möbler, växter och blommor inom projektet Levande Stockholm, för att göra stadens offentliga rum mer levande och inbjudande att vara i.

Levande Stockholm utvecklas löpande av trafikkontoret i samarbete med kulturförvaltningen, näringsidkare, stadsdelsförvaltningar och bostadsbolag.

Sommargågator 2019
Hornsbergs Strand, mellan Eyvind Johnsons gata och Lindhagensgatan samt mellan Lindhagensgatan och Elersvägen
Rörstrandsgatan, mellan Birkagatan och Norrbackagatan
Norra Agnegatan, mellan Fleminggatan och Hjärnegatan
Swedenborgsgatan, mellan St Paulsgatan och Fatbursgatan
Skånegatan, mellan Renstiernas gata och Östgötagatan
Nybrogatan, mellan Linnégatan och Karlavägen

Sommartorg 2019
Bredängstorget
Östbergatorget
Älvsjö Torg
Hässelby Torg
Lagaplan
Akalla Torg
Rågsvedstorget

Pop up-parker 2019
Fatbursparken
Gustav Adolfs Torg
Humlegårdsgatan
Strömkajen
Tenstagången
Vasagatan

Foto: Malin Larsson