Nyheter

Smarta nya produkter på MaskinExpo

Entreprenadregnet strilade ner från himlen ovan Stoxa Sigtuna när årets upplaga av MaskinExpo öppnades upp nu på torsdagsmorgonen. Hela 222 stycken utställare väntade ivrigt på besökarna med sina utfällda paraplyer direkt på mässans första morgon.

Här kan nu besökarna ta del av bland annat JCB:s första elektriska grävmaskin, den tystaste grävaren inom sitt segment och en maskin med nollutsläpp. Helt nya JCB 19C-1 E-TEC minigrävare har utvecklats i hemlighet på JCB:s globala huvudkontor i Staffordshire, UK. SVAB visar i sin tur framtidskonceptet ToolTip Control där besökarna både kan se och prova på ett nytt intuitivt styrmönster baserat på modern teknik.

Vill man kika på reningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvatten kan 4evergreen MBR Premium lösa detta. Det är ett reningsverk som möjliggör direkt återanvändning av renat avloppsvatten. Med en process helt fri från kemikalier renas avloppsvattnet till de högsta kraven som kan ställas på ett enskilt avlopp. Det bakterie- och virusfria vattnet kan sedan direkt återanvändas till bevattning, toalettspolning med mera. 4evergreen introducerar reningsverket på årets MaskinExpo.

Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpo​. Redskaparna lanserar nu en stödkantläggare bestående av en skopa med ett transportband som drivs hydrauliskt. Materialet som rinner ut packas med hjälp av den hydrauliska vibratorn som dras fram över materialet. Mählers lanserar en kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare och fortsätter att bredda sitt sortiment. Nu lanserar företaget SOP-LB2800, en hydrauldriven roterande sopvals anpassad för att använda både på lastbilar och hjullastare. Sopvalsen har ett aktivt flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer. SOP-LB2800 premiärvisas på MaskinExpo.

Besök Catrinelunds Gård AB som importer bland annat dikningsplogarna Soil-Max från USA. Nu tar företaget ytterligare ett steg och svarar för försäljningen av gps-system från Ag Leader på den svenska marknaden. Det sker i tätt samarbete med Ag Precision i Danmark. Catrinelunds Gård berättar om samarbetet på MaskinExpo, där företaget även presenterar sina dikningsplogar. Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänder. Med en förstärkt konstruktion och slitstål i HB450 både fram, bak och på sidorna är Rototilts rivtand ett perfekt verktyg för frusen eller hård mark. Det är ett redskap som alltigenom är byggt för att tåla verkligt tuffa tag. Rototilt lanserar rivtanden på årets MaskinExpo.

Detta och mycket mer kan man ta del av via ett besök på mässan. Kom också gärna förbi Stordåhds monter, träffa vår egna norrlänning och orienterare Christer Nilsson där och ta ett rykande färskt nummer av Dagens Infrastruktur.

Väl mött på ute på Stoxa, en mil från Arlanda!
Jan Åström

Bilden:
Regn och rusk får Stordåhds Christer Nilsson att vara än mer på tårna.
Foto: Jan Åström