Nyheter

Dahl och Optimera till Värmdö

Nu sätter företagsetableringarna på Ekobacken fart. Under försommaren flyttar både Dahl och Optimera in i nya lokaler på Värmdö.
Fastighetsägaren Active Fastighet AB har tecknat avtal på hela de 5400 kvm som fastigheten omfattar och avtalet löper på 15 år.
– Det är jätteroligt att Värmdö ses som en prioriterad etableringskommun. Vi är en tillväxtort och ett strategiskt läge för kunder från både Nacka och Värmdö, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.
Ekobacken är ett industriområde som är beläget vid Hålludden. I närheten finns aktörer som Byggmax, Coop, City Gross och Plantagen samt konsthallen Artipelag.
– Etableringen innebär flera nya arbetstillfällen och jag tror det här är starten på ett ökat intresse för Ekobacken. Jag känner mig stolt över att två etablerade företagskedjor väljer Värmdö som nästa position, säger Sofia Brorsson, näringslivschef i Värmdö kommun.
Den 3 juni kl 07.00 – då slås portarna upp till Dahl och Optimeras nya lokaler. Fredrik Nornvall, tillförordnad kommundirektör, och kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör kommer att finnas på plats tillsammans med näringslivschef Sofia Brorsson.
Foto: Värmdö kommun