Nyheter

Sommarlovet i Solna börjar med festival

Solna stad bjuder tillsammans med föreningslivet på en två veckors sommarlovsfestival i Skytteholmsparken – måndag till torsdag från den 17 juni.

Skolavslutningen har traditionsenligt firats med aktiviteter på Skytteholmsfältet på skolavslutningsdagen. I år förlängs firandet till åtta dagar och förläggs istället till sommarlovets två första veckor. På dagtid från den 17-27 juni, måndag till torsdag, pågår sommarlovsfestivalen i Skytteholmsparken.

– Med den nya festivalen vill vi bjuda på en inspirerande start på sommarlovet och en meningsfull fritid för Solnas barn och unga, samtidigt som föreningslivet får chansen att visa upp sitt rika utbud av aktiviteter, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Aktiviteter måndag till torsdag
Från måndag till torsdag mellan klockan 10.00 och 16.00 bjuds det på aktiviteter varje dag i Skytteholmsparken, som till exempel klättertorn, speedstack, bubble balls, frisbeegolf, bowling och vattenrutschkana. Festivalens första vecka bjuder bland annat på segling med det hundraåriga fartyget Constantia, cirkusskola med jonglering, lindans och enhjuling samt Tekniska Muséets MakerTour.
Prova på sporter

Solnas idrottsföreningar är också på plats och visar upp sig med till exempel skytte, fäktning, dans, orientering och kampsport. Några sporter håller till i Skytteholmsskolans gymnastiksalar, men de flesta finns ute i parken.
Sommarjobb på festival

Sommarlovsfestivalen arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen och sysselsätter även tolv sommarjobbare under festivalveckorna.

Bild: Solna stad