Nyheter

Invigning av Sommar på Sergels torg

Konstutställning, konserter, teater och familjeprogram med spännande oväntade besök – det är Sommar på Sergels torg, en del av en långsiktig satsning mellan staden och flera aktörer för att utveckla Klaraområdet i Stockholm.

Varje dag passerar omkring 100 000 personer Sergels torg. I sommar fylls Sergels torg med aktiviteter, solstolar och överraskningar – en plats mitt i stan att stanna till och trivas på. Det blir musik, teater och familjeprogram. I Sergelgången under fontänen öppnas en utställning ”Himlens mörkerrum” med Jan Hermanssons fotografier. Mitt i myllret kan du också slå dig ner i solstolarna eller på andra sittplatser på torget.

Tillsammans för ett levande Stockholm
Sommar på Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där vi tillsammans med flera aktörer utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Stockholms stad och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i samverkan för att öka tryggheten genom att påverka och förändra Sergels torg och Klaraområdet. Vision Klara beskriver samarbetet för gemensamma mål för Klaraområdet.

Sommar på Sergels torg invigs av Stockholm stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och medverkar gör även landshövding Sven-Erik Österberg; ordförande för Gålöstiftelsen, Anna Nordin; affärsområdeschef Vasakronan, Mats Hederos; vd AMF Fastigheter och bitr. lokalpolisområdeschef; Torgny Söderberg.

Var: Sergels torg
När: fredag den 14 juni kl. 11.30