Nyheter

LasseMajas detektivbyrå blir lekplats i Skogås

Härbreparken i Skogås har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier. Det är första gången som en lekplats med detta tema skapas. Den 15 juni invigs den med både Helena Willis och Martin Widmark på plats.

Lekplatsen har byggts av Lekplatsbolaget utifrån Helena Willis illustrationer. Parken invigs av Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. På plats finns Helena Willis och Martin Widmark som läser högt ur en av böckerna. Dessutom bjuder My Gren från ZebraDans på dansverkstad för alla barn.

– Jag är så väldigt glad över den här fantastiska lekparken som barnen i Skogås nu får leka i allt vad tygen håller. Det är för mig som tecknare en otroligt rolig och overklig känsla att vandra runt i en stad som jag själv har ritat. Att mina hus nu finns på riktigt är magiskt. Lekplatsbolaget som har byggt med själ och hjärta är verkligen riktiga stjärnor. De tar barns lekmiljö på det största allvar, men med stor fantasi och glimten i ögat, säger Helena Willis.

– Det är alltid spännande att se LasseMaja i nya gestaltningar som teater, film och nu lekplats! Jag är så stolt och glad över att barnen i Skogås nu kan besöka Valleby och knacka på hos Muhammed Karat, prästen, Dino Panini och de andra. Det här måste vara en av Sveriges finaste lekplatser. Tack till kommunen och Lekplatsbolaget, säger Martin Widmark.

Huddinge kommun strävar efter att erbjuda kreativa och spännande lekmiljöer i alla delar av kommunen och har sedan 2013 ett lekplatsprogram med riktlinjer för hur kommunens lekplatser ska utformas.

Bilden:
Härbreparken i Skogås har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier.
Foto: Lekplatsbolaget