Nyheter

Trädgårdsinvigning i hållbarhetens tecken

Igår, 11 juni, invigdes Söders Trädgård på Clarion Hotel Stockholm. Det blev ett glädjefyllt och inspirerande mingel i hållbarhetens tecken. Bland de inbjudna fanns hotellets miljösamarbetspartners Foodloopz, Coffeemagic, Naturskyddsföreningen och Tricorona Climate Partner samt hotellets Creative Chef – Marcus Samuelsson.

Tillsammans med inbjudna grannar och representanter från hotellets ledning bjöds det på uppfriskande rabarberdryck och tilltugg. Per Bengtsson från Operation Rädda bina höll workshop i konsten att bygga ett bihotell och Ulrika Flodin från Gatsmart gav guidade turer bland trädgårdens alla plantor.

Maten stod köksmästare Johan Styffe och Johannes Stålhammar för och dessa tog tillfället i akt att visa upp sitt senaste hållbara projekt, ett svenskt alternativ till restaurangens populära Guacamole. Mockamolen som den är döpt till är en variant av guacamole tillverkad på svenska ärtor som ett hållbart substitut för avokadon som är en, ur miljösynpunkt, kritiserad frukt med sina långa transportsträckor.

Mockamolen kommer att hamna på restaurang Eatery Socials meny från augusti och kommer innan dess att finnas tillgänglig på beställning.

Söders Trädgård är en 250 kvadratmeter stor yta på Clarion Hotel Stockholms plan 3 som planerats och byggts av hotellets egna personal i samråd med trädgårdskonsulterna Gatsmart. På trädgården växer en mängd olika bär, örter, grönsaker och blommor som skall användas i hotellets två restauranger under sommar och höst. Ytan är även tänkt att vara en hub för lokala miljösamarbeten och kommer att upplåtas kostnadsfritt till företag och organisationer som har en uttalad miljöagenda. Men ytan kommer även att gå att hyra för mindre event.

Foto: Kaffegruppen