Nyheter

Ramirent: "Hur byggbranschen ska ta det digitala klivet in i framtiden?"

Ramirent arrangerar ett seminarium under måndagen i Almedalen med rubriken ”Varför är det så dyrt att bygga i Sverige?” och deltar vid ytterligare två programpunkter under veckan. Dels en minimässa som ställer sig frågan ”Hur byggbranschen ska ta det digitala klivet in i framtiden?” och dels ett seminarium på temat kollektiv intelligens.
Vd Erik Bengtsson medverkar under måndagens seminarium där även Anna Mellström, vd på Einar Mattsson, Anna Fredriksson, biträdande professor i bygglogistik på Linköpings Universitet och Jonas Högset, chef Fastighet och boende på Sveriges Allmännytta deltar i ett samtal om hur byggbranschen kan effektiviseras genom nya innovationer och digitala lösningar.
– Ramirent är i en spännande fas just nu. Vi har bland annat utvecklat en helt ny arbetsprocess för den temporära fabriken som vi vet kan bidra med 10 procent mindre slöseri, 20 procent högre produktivitet och upp till 5 procent bättre projektmarginal. Vi kommer presentera det vi kallar Ramirenteffekten och samtala med politiker, tjänstemän och branschkollegor som är på plats i Almedalen, säger Erik Bengtsson, vd Ramirent Sverige.
Seminarium som Ramirent arrangerar
Varför är det så dyrt att bygga i Sverige?
Arrangör: Ramirent
Dag: mån 1 juli
Tid: 11.00–12.00
Plats: Storgatan 10
Kort info: Byggkostnaderna ökar i Sverige, samtidigt som behovet av billiga bostäder växer och viktiga samhällsinvesteringar behöver göras. Hur kan vi bygga mer effektivt och få ut mer av varje krona?
Medverkar gör:
Erik Bengtsson, vd, Ramirent Sverige
Anna Fredriksson, biträdande professor i bygglogistik, Linköpings Universitet
Jonas Högset, chef Fastighet och Boende, Sveriges Allmännytta
Anna Mellström, vd, Einar Mattsson Byggnads AB
Moderator är Caroline Szyber.