Nyheter

Krisande Oscar Properties kallar till extra bolagsstämma

Krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties rapporterar förluster och en mer än halverad försäljning i det andra kvartalet. Enligt vd:n Oscar Engelbert är det en engångsnedskrivning av goodwill på 50 miljoner kronor som tynger resultatet och utan den hade bolaget gått med plus.

Antalet sålda bostäder sjönk till 8 från 22 i fjol men antalet bokade lägenheter ökade till 36 från 26 ifjol och 3 i det första kvartalet. Engelbert skriver att bolagets viktigaste uppgift fortsatt är att börja sälja på ritning igen så nya byggen kan påbörjas.

”Nivåerna är visserligen inte helt tillfredsställande men det måste ändå betraktas som ett steg i rätt riktning”, skriver VD Oscar Engelbert i ett pressmeddalnde.

Oscar Properties kallar samtidigt till en extra bolagsstämma som bland annat ska ge styrelsen rätt att fyrfaldiga antalet aktier för att ta in mer pengar.